Pagina's

donderdag 10 januari 2013

Veel gekocht gisteren

Gisteren was een dag die bol zou staan van aankopen. Ik had al even van alles verzameld zodat ik maar één keer hoefde te gaan. In Roermond is een retailpark waar veel zaken bij elkaar liggen.
Mijn thermoskan voor het theewater was stuk, cadeautjes, boodschappen, stofwissers, auto wassen, douchegel en rondkijken voor toiletpapier.
Ik begon 's morgens bij de Lidl. 9,20 voor groente en flesjes drinken.
Toen naar AH. Vorige week hadden ze het rundergehakt twee keer op en ook de ice-tea. Ik heb voor de eerste keer mijn stoute schoenen aangetrokken en mij gemeld bij de klantenservice. Zonder problemen kreeg ik een bon voor beide artikelen en mocht dat deze week halen. Was toch mooi voor 14,34 korting.
In totaal waren de boodschappen 61,57 en 14,34 gehakt en ice-tea en 9 euro koopzegels.
Aansluitend ben ik naar de speelgoedzaak gegaan en heb daar een cadeautje gekocht voor een verjaardag. 8,95.
Tussendoor bij een paar zaken rondgekeken voor een thermoskan. Die dingen zijn of goedkoop zodat je twijfelt aan de kwaliteit of ontzettend duur. Mmmm geen keuze kunnen maken.

Op onze badkamer hebben wij een kast staan die oorspronkelijk in onze woonkamer stond als wijnkast. Deze kast heeft al op marktplaats gestaan maar is niet verkocht. Een idee is toen ontstaan om deze op de badkamer te plaatsen en met wat aanpassingen komen daar mandjes in om alle spullen in op te bergen.
Dus gisteren toen ik toch onderweg was ben ik rond gaan kijken bij de Xenos. Daar vond ik de kwaliteit erg slecht en de prijs te hoog. Uiteindelijk daar wel mandjes gevonden, maar niet in de juiste kleur. 8,95 per stuk dus wel duur als je er 3 nodig hebt. Nog enkele kleine cadeautjes gekocht en een paar andere spulletjes, 11,05.

Aansluitend heb ik de auto laten wassen want die was door de wedstrijden in de bossen van dochterlief ontzettend vies. 5 euro.

Ik ben naar huis gegaan. Ben met de hond gaan wandelen en heb gegeten. Toen dochterlief naar een feestje gebracht in Roermond. Ze gingen zwemmen. Op de terugweg naar een andere winkel. Daar vond ik mijn thermoskan voor 13,69 van Emsa. De kwaliteit stond mij wel aan. Nu ik het gewend ben om het kookwater voor de thee in een thermoskan te bewaren miste ik de kan erg. Hier werd ik dus erg blij van.

Toen weer naar huis en ben ik het eten klaar gaan maken. Manlief kwam tussentijds thuis en wij hebben bij de boer aardappelen opgehaald en prei, 5 euro.
Samen zijn wij bij de Action in het dorp gaan kijken voor mandjes. Daar vond ik dezelfde als  's morgens alleen ruim 5 euro per stuk goedkoper en in de juiste kleur. Ze kosten 3,59 per stuk en komen maandag binnen.
Wel heb ik nog douchegel gehaald, stofwissers en toiletpapier.
Op een blog schreef iemand dat het toiletpapier uit de hamsterweken nog erg duur was met 22 cent per rol omdat de Action deze ruim goedkoper verkocht in dezelfde kwaliteit. Dus daarom had ik gisteren niets bij de ah gekocht maar gewacht tot ik bij de Action zou komen. En inderdaad, 24 rollen voor 3,99. Dat betekent 16 cent per rol.  Dat dus ook gekocht. Totaal 11,20.

In totaal:
Boodschappen: 104,80
Zaken voor het huis: 13,69
Cadeautjes: 16,52
Auto: 5
Koopzegels: 9

In totaal kom ik deze maand al op een behoorlijk hoger bedrag uit dan verwacht. Maar het is pas januari, dus genoeg tijd om te compenseren.
Met name de cadeautjes en geldbedragen zijn schrikbarend hoog deze maand: al voor 150 euro voor 10 verschillende feesten inclusief pakjes voor mijn zus en haar gezin.

De pot voor het huis die wij vanaf dit jaar bijhouden vind ik wel grappig.
Daar staan nu al gekke dingen op die je normaal gewoon bij de boodschappen zou zetten.
Klussentape (2 euro), Schaatsen slijpen (7,50), Scheermesjes voor een jaar (29) en de thermoskan (13,69).
De scheermesjes koop ik altijd in januari in een jaarpakket. Gillette geeft dat altijd in januari uit en je bespaart hier veel op. Ik heb bedragen deze maand al gezien van 29, 35 en 41 euro voor hetzelfde artikel. Vorige week heb ik dit gekocht bij ah voor 29 euro. De goedkoopste tot nu toe.

Hoe ziet jullie maand er tot nu toe uit? (die van mij loopt van 22 december tot 22 januari, dus de feestdagen zaten er wel in)
6 opmerkingen:

 1. mijn maand loopt van salaris tot salaris en aangezien we ons salaris niet op een vaste dag van de maand krijgen maar een x aantal werkdagen voor het eind van de maand wisselt het wel eens.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wij halen de scheermesjes altijd op de zwarte markt in beverwijk.
  eerlijk gezegd komen we er zelf nooit, maar laten we ze meenemen.
  ik weet even niet meer precies wat ze kosten want dat regelt manlief altijd zelf maar volgens hem zijn ze echt nergens zo goedkoop

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn maand begint wanneer ik het salaris stort dat was tussen kerst en oud en nieuw. Het gaat heit ook erg goed maar ik ben behoorlijk door mijn voorraad heen. Ziet er goed uit hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 150 euro klinkt veel, maar als het voor 10 feestjes is, valt het weer mee vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die pakjes voor mijn zus en haar gezin was met kerst, dus dan valt het wel helemaal mee vind ik.

   Verwijderen
 5. In addition, you'll obtain at least two batteries that are made to look like the end of the cigarette. Smoking cigarettes is only the most well-liked way 1 can use tobacco merchandise for smoking purposes. Remember that v2 electronic cigarettes have items that need no upkeep. This glamorous and touching and show is rapidly becoming one particular of the hottest tickets on the Rialto! This device operates really properly like a standard way of smoking but the huge distinction is that fact it doesn't
  include any toxins.

  my web page: v2 cigs coupon code 15 off

  BeantwoordenVerwijderen