Pagina's

vrijdag 31 mei 2013

Jaaroverzicht bijgewerkt

Ik heb het tabblad jaaroverzicht bijgewerkt.

Hierin vinden jullie grotendeels de uitgaven die wij als gezin hebben tot en met mei. Het is altijd een stok achter de deur om deze uitgaven goed bij te houden en te zien hoe je uitkomt.

Verder heb ik weinig inspiratie. Alles gaat zijn gangetje. De financiƫn gaan goed, de extra aflossingen gaan nu maandelijks, de tuin is op orde, het is wachten op de zomervakantie. Ik weet niet goed waar ik over moet schrijven.
Eigenlijk ben ik met alles 'bij'. Bij en super tevreden met mijn leventje als thuisblijfmama.

Zoonlief heeft over 14 dagen proefwerkweek. Die is dus druk bezig met de voorbereidingen en daarna vakantie. Dochterlief krijgt 28 juni vakantie. Het gaat er al vlug op aan. De kids gaan de tweede week op kamp. Dochter gaat naar een katholiek meisjeskamp in een klooster in Weert en zoonlief gaat vanuit dezelfde organisatie survivallen in Epe, Zuid-Limburg. Voor beiden zijn dit hele mooie dagen vol belevenissen en lol. Natuurlijk ontbreekt de dagelijkse H. mis niet. Weliswaar kort en vol zang met liedjes bij de meiden van K3 en zulk soort muziek, maar dan met andere tektst. Bij de jongens zijn de missen erg kort volgens zoonlief maar dat vindt hij niet erg. haha.
Wij vertrekken 22 juli voor 2,5 week naar Italie inclusief de heen en terugweg. Op de terugweg gaan wij bij mijn broer een nachtje overnachten. Die zit dan aan de Bodensee. Leuk om samen een dag te hebben.

Helemaal op het einde van de vakantie hebben de kinderen nog 3 sportdagen. Voldoende te doen dus, maar wel met veel rust eromheen. Dat is voor met name onze zoon erg belangrijk. Onze lieve onrust wil altijd maar plannen en dat valt voor hem niet mee om 9 weken geen doel te hebben.
Komt allemaal goed hoor.

Dochterlief gaat na de vakantie naar groep 8. Ze heeft net de entreetoetsen achter de rug en aanstaande dinsdag krijgen wij van school te horen welk advies hieraan gekoppeld wordt door de school. Pas in november krijgen wij het advies van Cito Nederland te horen. Ze heeft de toetsen allemaal goed gemaakt dus ze zal wel dezelfde richting opgaan dan zoonlief. Deze gaat nu naar Havo2.
Het bevalt hem super op deze school. Alles gaat gelukkig erg goed.

Tot gauw maar weer.7 opmerkingen:

 1. Het is juist fijn als alles zijn gangetje gaat. Dat geeft ook veel rust.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker hoor! Het is je gegund:)

  Begin gewoon een gezellig logje over wat jullie allemaal beleven. Heb ik ook gedaan en het gaat super. Vind het erg leuk om over alledag en de kleine gelukjes (en soms pechjes:) te schrijven en te lezen bij anderen:)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is jullie schook snel met dat advies. S. had ook entreetoetsen afgelopen 1,5 week maar wij horen pas in november iets....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In november krijg je het schooladvies gekoppeld aan de uitslag, maar de uitslag zelf ontvangt je normaal gesproken eind mei begin juni.

   Verwijderen
  2. Van Cito Nederland bedoel ik en niet van de school.

   Verwijderen
  3. Hier hebben we de uitslag al gekregen. Volgende week krijgen we dan ook mondeling het voorlopig advies en dan volgt natuurlijk ook nog de cito groep 8. Alhoewel dat niet altijd wat zegt want onze oudste is op basis van de entree cito aangenomen omdat zij aan de pilot meededen om later de cito af te nemen. Die uitslag van de cito was nog niet binnen toen we hem wel al moesten aanmelden op het VO. Ze hebben toen gewoon gekeken naar de entree cito dus om nu te zeggen we nemen de toets later af zodat er door het VO niet naar gekeken word maar meer naar het schooladvies geluisterd word dat is niet zo.

   Verwijderen
 4. Fijn dat er ook voldoende rust is om de activiteiten heen. Daar ontbreekt het soms wel eens aan vind ik. Wij krijgen pas eind juli zomervakantie, want we zijn dit jaar de laatsten.

  BeantwoordenVerwijderen