Pagina's

zondag 15 juni 2014

Veel te vertellen maar het komt er vaak niet van

Er speelt zoveel af dat het er vaker niet van komt om een blog te schrijven. Toch zijn het eigenlijk allemaal wel onderwerpen waarover ik iets zou kunnen zeggen. 

Ik begin gewoon:

De vloer:
Er zouden 3 bedrijven komen om een offerte te maken voor de kosten van het uitbreken en afvoeren van de vloer, het leggen van de nieuwe vloer en de plinten. Bedrijf 1 kwam en had nog nooit een XL vloer gelegd. Deze vloer is nl. 1,5 keer zo lang en 1,5 keer zo breed. Het vergt toch enige moeite om het gelegd te krijgen. Het was een eenmansbedrijf en hij zuchtte wat weg. Eerlijk gezegd hadden wij hier weinig vertrouwen in.
Bedrijf 2 heeft een afspraak gemaakt en 3 uur later heb ik eens gebeld waar hij bleef. Hij voelde zich niet goed en kwam niet.
Hij heeft wel nog terug gebeld dat hij begreep dat we met iemand anders verder gingen. Niets meer vernomen.
Bedrijf 3 heeft helemaal niet gereageerd.
Afgelopen vrijdag hebben wij contact opgenomen met de tussenpersoon van praxis en doorgegeven dat wij akkoord gaan met het bedrag van de offerte van bedrijf 1 en dat wij dit dan zelf willen doen voor dat bedrag.
Ze gaan dit overleggen.

Manliefs werk:
Zoals het ernaar uitziet komt manlief in aanmerking voor twee functies. Hij heeft aangegeven waar zijn voorkeur naar uitgaat. Dit is voor 70 % zijn oude functie met daarbij nog enkele nieuwe uitdagingen die hij de laatste 2,5 jaar heeft gedaan. Hier ging echt zijn hart naar uit en beviel hem uitstekend. De 2e functie is eigenlijk helemaal zijn oude functie maar zonder de uitdagingen van de laatste 2,5 jaar. Natuurlijk zou hij hier ook blij en dankbaar mee zijn, maar omdat hij nu mag kiezen wil hij graag functie 1.
Probleem is dat ze met 2 personen hierop gesolliciteerd hebben. Nadeel voor de 2e persoon is dat hij geen klantencontact doet en geen gesprekken voert met bedrijven over de offertes. En manlief wel. Wij hopen dus dat hij dit krijgt.
Over een dag of 10 ontvangen ze allemaal duidelijkheid. Half augustus worden ze dan boventallig verklaard en tegelijkertijd zullen de meesten dan starten in hun nieuwe functie. Er zullen mensen 'over' blijven. Er zijn weliswaar meer functies van mensen, maar niet iedereen komt overal voor in aanmerking.

Toch nog een keer mijn reuma:
Met mijn gezondheid wilde het maar niet vlotten. De prednison deed ook zijn werk niet. Het ziekenhuis kreeg de reuma aanval maar niet onder controle. Steeds meer medicatie kreeg ik erbij. Daarnaast ben ik ook weer terug gegaan naar mijn oude spuiten, maar dat had ik geloof ik al verteld. 
Vorige week vrijdag ben ik weer terug gegaan naar het ziekenhuis en heb wanhopig aangegeven dat over 14 dagen de schoolverlatersdagen beginnen van mijn dochter en dat ik als mama graag wilde genieten van alle dagen. Het kamp, de musical en alles erom heen. Maar dat dit door de pijn en dikte van mijn gewrichten gewoon niet ging. 
Als 'wanhoopsgreep' hadden ze een plan. De reumatoloog wilde mij een soort van overdosis prednison in één keer geven in de hoop dat de reuma zou schrikken en zich terug zou trekken. Alsof we het over een oorlog hebben, maar zo werd het uitgelegd in simpele bewoordingen en begrijpelijke taal. 
En ik kan nu, een week later, zeggen dat het gewerkt heeft. De enige vrees bestaat nog dat zodra de spuit uitgewerkt is dat de reuma alsnog terugkomt.
Twee dagen voordat wij op vakantie vertrekken moet ik terugkomen en wordt bezien of ik nog een dagelijkse hoeveelheid prednison erbij moet hebben om de vakantie soepel door te komen.  Vooralsnog kan ik nu weer vooruit.

Gilles de la tourette die geen gilles de la tourette is:
Ik heb al eens gemeld dat mijn zoon gilles de la tourette heeft. Dit uit zich door tics. Omdraaien met zijn hoofd, met zijn handen de zijkant van zijn lichaam aanraken, springen in de lucht, de deur aanraken als hij naar boven gaat. Dat zijn momenteel zijn tics.
Een week of 8 geleden kreeg ik telefoon van school van een juf die vond dat onze zoon erg onrustig was. Hij draaide steeds met zijn hoofd en keek achterom zei ze. Ze wilde eigenlijk haar beklag over hem doen. Ik heb haar toen uitgelegd dat dit een tic was. Omdat dit de allereerste keer was dat de omgeving er last van had, vond ik het tijd worden om de kinderarts in te schakelen en te vragen of er therapieën bestonden om een tic om te buigen. De kinderarts wilde hem eerst zien en zo kwam het dat hij opnieuw de molen inging. Ook moest hij weer naar de kinderpsycholoog. De kinderarts gaf eigenlijk al na de 1e sessie aan dat hij dacht dat het geen tourette was maar meer een soort dwangmatig handelen. Als bevestiging wilde hij dat de psycholoog met hem een sessie inging. Wij hadden samen een eerste gesprek en de psycholoog dacht daaruit al te kunnen constateren dat er niets met onze zoon aan de hand was. Wij kregen allemaal vragenlijsten mee naar huis die hij, wij als ouders en de school in moesten vullen. De week erop moesten wij weer terugkomen. 
De psycholoog had alle lijsten bekeken en uit de gesprekken die wij samen en apart hadden kwam hij tot de conclusie dat hij een denker is. Het vele denken veroorzaakt spierspanningen en die ontaarden in ontladingen en noemen we dus tics.
Onze zoon is altijd in zijn hoofd bezig met de volgende bezigheid. Bv het voetballen 's avonds, of de wedstrijd volgende week, of wat wij eten. De vakantie, het kamp. Het maakt eigenlijk niet uit wat, maar hij is nooit bezig met het nu. Altijd met de toekomst. 
Zijn voorstel is om na de zomervakantie, (de vakantie is geen goede leidraad) 3 oefensessies te hebben met een fysiotherapeut die als specialiteit mindfullness hebben. Hij krijgt een uurtje geleerd om af te schakelen en zijn gedachten op 0 te brengen. Bv een uurtje bezig zijn met zijn teen, of met een snoepje of met een oefening. Hij legde uit dat het eigenlijk betekent dat hij met iets totaal onzinnigs bezig is. Hopelijk gaat hij zich hierdoor ontspannen en leger in zijn hoofd voelen. En vindt hij meer rust en gaat hij meer in het nu leven.
Wij vonden het allemaal erg herkenbaar en hij gaat het drie keer proberen.

Het huishoudgeld:
Ik heb het teruggekeken, maar ik heb sinds december 2008 nooit meer zoveel in één maand uitgegeven aan boodschappen. De maand is ook nog eens niet om. Nog een week te gaan en ik heb al 200 euro meer uitgegeven dan normaal. Hoe het kan weet ik echt niet. Wel een paar keer bbq gehad, veel drank ingekocht.
Omdat ik nog maar een kleine vriezer over heb moet ik vaker naar de winkel voor brood. Dan blijft er altijd wel weer iets aan mijn vingers plakken. 
Ook heb ik door de reuma aanval veel kant en klaar gehaald. Een paar keer chinees, griek, friet. En tja, dat tikt erg aan. Aardappelen schillen en groente schoonmaken kon ik niet. Een natuurlijk hielp manlief mij waar hij maar kon, toch koos ik vaker voor gemak. 
Volgende maand wil ik weer de teugels straks trekken en alleen brood bijhalen en verder helemaal niets. Een keer per week de boodschappen weer. Terug in het ritme van alledag. 

Hebben jullie dat nou ook eens? Een keer gigantisch teveel uitgegeven?
Een lange blog dit keer. Veel gedaan en meegemaakt en hopelijk komt er nu meer rust en duidelijkheid.
 

9 opmerkingen:

 1. Ik kan me ook voorstellen dat je klachten verergeren bij stress en je krijgt nogal wat over je heen de laatste tijd. Fijn dat het nu iets beter is, ik ga voor je duimen dat de goed de zomer doorkomt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een hoop zaken die je allemaal overkomen. Zo komt je lijf en de reuma inderdaad niet tot rust. Ik hoop dat we een mooie zomer krijgen en dat je daar van kunt profiteren. Mag jij van je verzekeraar naar kuurbaden? Ik hoor wel eens dat mensen daar baat bij hebben. Succes met je zoon! Ik hoop dat de fysio hem kan helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jemig wat een heksenketel waar je je in bevind :(
  Ik hoop vooral dat jijzelf en zoonlief snel weer oke zijn, gezondheid is je grootste bezit, beterschap ermee!!!
  Fijn dat ze nu eindelijk iets hebben geregeld voor je vloer maar wat vervelend dat die bedrijven zo laconiek zijn..... NIET leuk :(
  Sterkte met alles!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is wel een heel heftige tijd voor jullie zeg! Ik hoop dat jullie snel weer in een wat rustiger vaarwater komen en je zoon en jij snel weer opknappen. Wel of geen Gilles de la Tourette,het is wel heftig en kost veel energie voor je zoon als door stress het erger word die tics. Heb zelf een kind met tourette, dus herken het wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. IS warmte therapie (infrarood lampen!) en extra magnesium geen optie voor u? En niet te vergeten de Sauna (allen wel in overleg met behandelend arts ivm de medicatie en alles!)

  Wat vervelend voor uw zoon, en ik mag het niet zeggen, maar heeft hij misschien wel HSP? misschien niet het eerste om aan te denken, maar wel wat er bij kan komen.

  Veel sterkte met alles hopelijk komt er nu snel overal een oplossing voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik wil even een reactie geven op het huishoudgeld. Mijn partner is sinds december werkeloos daarvoor heeft hij een [aar losse contracten gehad, nu is hij sinds 2 maanden weer aan het werk via een uitzendbureau, dat houd in dat je elke week salaris krijgt.
  Ik ben al een hele poos uit mijn ritme ga veel vaker naar de supermarkt en ik niet alleen, ben het overzicht ook behoorlijk kwijt. Probeer nu weer alles in een normaal en voor mij goed ritme te krijgen maar voor dat je het weet is het vakantie. Groet Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn dat er binnekort duidelijkheid komt over de baan van je man! Dat geeft rust denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Adem in, adem uit... Oei, wat veel tegelijk! Probeer vooral om je eigen gezondheid (en natuurlijk die van je zoon) te denken en geld is maar geld.... Als je het kunt betalen waarom niet? Het ontlast je nu en dat is noodzakelijk, zelf koken komt dan wel weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jeetje joh, wat een verhaal. Niet dat het te lang is :-) maar meer de inhoud ervan. Had al een tijdje niet meer meegelezen maar ben weer terug van een periode ontblogt geweest te zijn en heb bij iedereen weer een hoop bij te lezen. Sterkte en succes met alles!

  BeantwoordenVerwijderen