Pagina's

vrijdag 24 oktober 2014

Ons to-do lijstje voor de herfstvakantie

Jaarlijks gebruiken wij de herfstvakantie om de laatste werkzaamheden van het jaar te verrichten. Ongebruikelijke werkjes die meestal 1 of 2 keer per jaar voorkomen en waar ik manliefs hulp bij nodig heb.
Daarnaast doen wij lekker rustig aan.

Ook staan er altijd wel leuke uitjes met de kinderen op het programma, maar dit jaar, voor het eerst merk je dat de kinderen groter worden en vaak geen zin hebben om mee te gaan en dat wij dus ook maar thuisblijven. 
Zoonlief, 15 jaar, trekt zijn eigen plan en gaat al niet meer mee als wij ons winkeldagje hebben. Ik heb toch niets nodig, laat mij maar lekker thuis zegt hij.
Ook werkt hij en in de vakantie iets meer. Slaapt daarna uit en leert en leest wat voor school. En zijn favoriete spel Fifa wordt samen met vrienden gespeeld. En hij is nog gaan zwemmen.
Normaal gesproken staat de hele vakantie bij hem in het teken van voetbal, maar vorige week donderdag is hij behoorlijk met zijn fiets gevallen en heeft hij zijn knie 4 dagen lang moeten ontzien. Flink ingepakt in het verband kon hij niet veel.
Vanaf dinsdag ging het iets beter.


Dochterlief heeft twee dagen een vriendinnetje te logeren gehad. Samen hebben ze veel op de Wii gespeeld en gebakken. 
Ze is wel meegegaan naar stad om te winkelen en ze heeft een vest en een trui gekocht. Ook heeft ze mooie oorbellen gevonden van uiltjes. Voor zoonlief hebben wij een leuke trui gekocht.
Vanmorgen hebben we samen laarsjes voor haar en mij gekocht.
Morgen gaat ze na haar crosstraining in het bos naar deze vriendin en blijft ze de hele dag bij haar. Zondag wordt mijn moeder 76 jaar en gaan wij 's middags op visite en dan zit de vakantie er weer op.

Ons to-do lijstje:

Platanen in de tuin knippen
Sauna ruimte poetsen
Apparaten in de bijkeuken weghalen en de vloer poetsen
De kasten in de garage leegmaken en poetsen
Nog een paar plinten boven leggen
Bij mijn broer de hele bovenverdieping voorzien van nieuw laminaat (2dagen project)
Naar de kringloop
Manlief in het nieuw steken en werkbroeken kopen
Plinten benedenverdieping poetsen (werkje van dochterlief voor een extra centje)

Voor 98% is alles klaar en morgen helemaal. Wij komen nl. 1 plint te kort en die moet nog gehaald worden.

Als de kinderen volgende week weer naar school zijn en manlief naar zijn werk rest mij nog één werkje. De voorraadkast leeghalen, poetsen en weer inruimen.
Daarna is alles in huis gedaan en opgeruimd en kan wat mij betreft de winter beginnen.

Wij hebben heerlijk relaxed de week doorgebracht, ook al stonden die werkjes op de planning. 's Morgens zijn de kids langer blijven liggen, laat ontbeten en dan pas begonnen we aan een werkje of gingen op stap. 

Volgende maand gaan wij met de muziek op concours in de hoop in een hogere divisie te mogen spelen. Daar zitten nu al vele uren oefenen in voor zoonlief en ik. Ook moeten wij een muziekstuk lopend spelen met een countering erin. Dit betekent dat wij door elkaar moeten lopen in een bepaalde volgorde. Moeilijk om allemaal netjes recht en gelijk te lopen. Wij gaan uit van het beste. Zondagmorgen gaan wij weer het lopen oefenen en aansluitend de stukken samen spelen. Elke maandagavond spelen wij ook allemaal samen. Komende maand moeten wij de puntjes op de i zetten qua uitvoering. Brrr vind het allemaal best eng. 

Hebben jullie ook een relaxte week gehad?
  
 

6 opmerkingen:

 1. Heerlijk even een anders als normaal weekje ;-) Hier ook hoor een anders als normaal weekje, logeren, even weg zijn, veel knutselen, lopen lekker even geen verplichtingen en van het weekend is de laatste keer de biesbosch museum open en nog gratis ook, dus daar gaan we toch wel heen (hetzij op de fiets, of met mensen meerijden) als afsluiter van de herfstvakantie.

  Zo is het toch een aardig druk relaxt weekje achter de rug zo te lezen. Alvast een goed weekend toegewenst en alvast gefeliciteerd met uw moeder! Enne spannend allemaal niet eng vinden van muziek op concours gaat vast goedkomen,

  Ruby

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo jullie hebben heel wat gedaan zeg! Lekker hoor.
  Veel plezier morgen bij je moeder en gefeliciteerd alvast.

  Spannend hoor, zo'n concours met de muziek, kan me voorstellen dat je het best eng vindt. Hopelijk leveren de vele oefen-uren op dat jullie hoger gaan komen, zou wel heel mooi zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier zien we dat ook met de kinderen: die gaan niet overal meer mee naartoe. Zeker onze oudste van 16 niet.

  Jullie hebben veel gedaan! Lekker dat je bijna klaar bent met alles.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat kun je genieten van zo'n thuisblijfweekje hè!
  En dan heerlijk de meeste klussen in huis kunnen afronden geeft toch helemaal een voldaan gevoel.
  Wij hebben ook genoten hoor. De kinderen hebben 2 dagen gewerkt en ook ik had afgelopen week twee diensten. Maar de andere dagen hebben we ons prima vermaakt!

  Groetjes Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat was een leuke week. Lekker relaxed :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat naar dat je zoon gevallen is maar ik zie dat ieder zich prima vermaakt heeft. Hier alles normaal he en ik hou ervan als alles normaal is. liefs

  BeantwoordenVerwijderen