Pagina's

maandag 19 januari 2015

Boodschappengeld en weekmenu

Afgelopen week heb ik geen tijd gehad om het schema te maken van het weekmenu en het boodschappengeld. 
Daarom nu van twee weken.

Week 4: 09-01 / 16-01 102,25 Iets eroverheen
Week 5: 16-01 / 23-01 85,18 tot nu toe. Normaal gesproken heb ik alles in huis, maar voor het geval dat, heb ik nog 14,80 over.

Dan begint de nieuwe maand voor mij.

Resumé: 546,76 uitgegeven bij een budget van 500 euro. (100 euro elke vrijdag) Maar, inclusief boodschappen kerst, oud/nieuw en verjaardag van manlief. Ik ben tevreden.

Waar ik niet tevreden mee ben zijn de overige kosten afgelopen maand. Tjee, wat was dat veel. Te vaak in de vakantie gaan lunchen of uit eten. De kids een paar keer een dagje schaatsen, bios of op stap met vrienden. In totaal 160 euro. Ook is de carnaval hier weer begonnen en daaraan verbonden ook de kosten. In totaal 105 euro.
Dan ging er een fietsenstandaard stuk, een rits van een laars, stukjes voor op het kerkhof, een led-lamp vervangen en een slot van een kast vervangen. In totaal 110 euro.

Volgende maand met de carnavalsdagen erin zal het niet beter zijn. Echter hoop ik wel dat de overige kosten minder zullen zijn.

Afgelopen vrijdag is het nieuwe weekmenu begonnen:
Vrijdag: Zalm met knoflookspaghetti en spinazie (doorgeschoven van donderdag omdat we toen pannenkoeken aten)
Zaterdag: Erwtensoep
Zondag: Gehaktballen met champignons, spruiten en aardappelbollen
Maandag: Nasi met saté en kroepoek
Dinsdag: Friet
Woensdag: Ovenschotel witte kool en gehakt
Donderdag: Runderbraadworst en de overige champignons en spruiten met aardappelen. Omdat de spruiten te weinig zijn een glaasje erwten/wortelen
Vrijdag: Zuurkoolstamppot met spek

Deze week staat in het teken van veel repetities voor de NK Marching and music contest in Waalwijk aanstaande zaterdag. 
Omdat wij Limburgs Kampioen zijn geworden zoals ik vorige maand schreef, zijn wij geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen. 
Afgelopen zaterdag zijn wij begonnen met oefenen en marcheren. Gisteren ook en vandaag, woensdag en vrijdag de generale repetitie. 
Zaterdagmorgen vertrekken wij met twee bussen naar Waalwijk. Vele supporters gaan mee om ons te steunen. Rond 13 uur zullen wij ons mogen gaan bewijzen en om half zes is de prijsuitreiking. 
Hopelijk halen wij de benodigde punten en mogen wij ons Nederlands Kampioen noemen. Aan de repetities en onze mooie pakken die allemaal gesteven en gestreken zijn zal het niet liggen. De zenuwen mogen ons niet parten spelen en hopelijk gaat er niets mis. Afwachten maar.

Verder heb ik deze week niets op de planning, maar eigenlijk hoeft dat ook niet bij al dat repeteren. Hoe ziet het er bij jullie uit?

 
 

4 opmerkingen:

 1. Balen is dat, altijd weer onverwachte kosten. Maar ja, dat gebeurt volgens mij bij de meesten wel. Hier in ieder geval ook. Gelukkig dat we tegenwoordig een apart potje daarvoor hebben.
  Menu ziet er weer goed uit :-)

  Succes met repeteren en vooral veel succes zaterdag!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Misschien scheelt het wel weer dat volgende maand een paar dagen minder heeft! Hier gaat het op zich aardig, het sparen van extra inkomsten gaat supergoed, maar verder houdt het nog even niet over. Gelukkig veranderen de maandlasten vanaf februari wel weer wat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig hebben jullie wel veel leuke dingen gedaan van het extra uitgegeven geld. Ervaringen opdoen is ook belangrijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. goed bezig zo ,hier ook veel onverwachte kosten,scooter die kapot gaat,de uitlaat die kapot gaat,fiets die kapot gaat,echt we krijgen alles tegelijk lijkt het wel,echt balen.

  BeantwoordenVerwijderen