Pagina's

woensdag 20 mei 2015

School, feest, vakantie en cadeau

Een heleboel onderwerpen. Maar om het nu te gieten in kleine blogs heeft ook weinig zin, dus maar allemaal tegelijk.

Deze week hebben wij de ouderavonden gehad van de kids.
Zoonlief blijft zitten. (of er moet een wonder gebeuren) De mentor gaat vragen of hij hem weer in zijn klas mag hebben. De leraren hebben onderling gesproken over hem en het schort volgens hen aan zijn concentratie. De Havo moet hij volgens de school gemakkelijk aankunnen. Dat bewijs werd ook geleverd door het maken van Engels examen vmbo t dat hij foutloos had. Het is dan ook geen optie voor hem volgens de school om over te stappen naar de Mavo. Hij heeft gewoon een jaar aan zijn kont hangen. En misschien is dat ook maar het beste zo. Kan hij met een schone lei beginnen in september en (volgens de mentor) eindigen met een mooie cijferlijst.
Dochterlief gaat als ze de proefwerkweek over 6 weken goed doorloopt naar Atheneum. Ze waren erg tevreden over haar en wij ook. De concentratie die zoonlief niet heeft, heeft zij teveel. 
Tja en zo heb je gewoon twee heel verschillende kinderen die mij beiden even lief zijn. Puber zijn is voor kind en ouder de moeilijkste leeftijdsgroep. Vind ik althans. Er zijn ook pubers die er zonder problemen doorheen fietsen. Misschien doet mijn dochter dat wel.

En na de proefwerkweek staat alweer de zomervakantie voor de deur. Dit jaar een korte vakantie in het buitenland omdat onze hond meegaat. Het is nog niet te voorzien of het erg warm wordt dan, dus wij hebben gekozen voor één week Frankrijk. Normaal gesproken gaat onze hond altijd naar mijn broer, maar die is dit jaar dan zelf weg. Als hij terugkomt kan het zijn dat wij nog een paar dagen in Nederland weg gaan, maar dat zien we wel.


In huize Vlijtig zijn wij bezig met het organiseren van ons feest aan het einde van de zomervakantie.

Omdat we:
- 20 jaar getrouwd zijn
- Manlief 25 jaar in dienst bij zijn werkgever is
- ik 50 jaar word
in één weekend, vinden wij het tijd voor een feest. Het is al heel erg lang geleden dat wij een feest hadden. 
Gisteravond is de catering geweest om het eten door te spreken. Eigenlijk wat ik graag wilde kan, mits er een persoon vrijgemaakt kan worden die dit doet, namelijk een heel speenvarken aan het spit. Daarnaast een koud buffet. 
 Muziek is geregeld. Briefje maken voor de buurt i.v.m. geluidsoverlast. De tent moet nog geregeld worden en de drank ook. 

De uitnodigingen wil ik zelf ontwerpen. Een idee heb ik al wel, maar als iemand een voorstel heeft, laat maar horen.
De weken vliegen voorbij en als dadelijk de zomervakantie begint moet alles geregeld zijn. Wel erg leuk werk.
Manlief vraagt steeds welk cadeau ik wil voor deze wel heel speciale leeftijd. Mijn wens is om alle ringen die ik heb gekregen in de loop der jaren om te laten smelten tot één ring. In de stad zit een juwelier die dit doet. Hij ontwerpt dan een mooie ring die past bij je wens. Komende week gaan we een afspraak maken.
En dan staat er ook nog een etentje met alle collega's op de planning. Dat wordt betaald door de werkgever. Het staat ons vrij om te kiezen waar wij dat willen. Een andere collega had pas gekozen voor eten in buffetvorm. Je kunt bv 3 keer een voorgerecht nemen. Of alleen maar toetjes haha. Iedereen beviel dit enorm, dus wij denken dat wij hier ook voor kiezen.

Zo staat er dus nog in huize Vlijtig van alles op de planning die niet erg spaarzaam zijn. Maar dat maakt ons niet uit. We hebben er geld voor aan de kant gezet en het verheugd ons enorm om dit te doen. 

Manlief heeft deze week eindelijk zijn officiële brief gekregen van de werkgever dat hij aangenomen is in zijn nieuwe functie. Inmiddels is dit al 8 maanden geleden. Vele maanden zeuren verder kwam dan de brief, persoonlijk overhandigd door de directeur. Hij zei dat hij wel erg lang heeft moeten wachten en dat hij daarom met terugwerkende kracht zijn salarisverhoging vanaf 1 januari kreeg. Eerlijk gezegd vind ik dat niet meer dan normaal. Het had zelfs 1 oktober moeten zijn. Maar niet gezeurd, blij dat het eindelijk afgerond is. Manlief heeft een mooie baan, een schitterend salaris waarin hij nu weer nog diverse jaren kan groeien. Bezig met een mooie cursus. 5 Minuten fietsen van ons huis. Meer dan voldoende vrije dagen. Wat willen wij nog meer. Wij hebben heel veel om dankbaar voor te zijn en wij realiseren ons ook dat niet iedereen dit heeft.
Het rijke wijf heeft in haar blog gewezen op een extra pot die ze heeft om mensen zomaar onverwacht blij te maken. 
Veertien dagen geleden was er hier communie in het dorp. De kinderen die ik kende heb ik allemaal een mooie kaart met inhoud gegeven. Dat is leuk om te doen en voor de kinderen leuk om te krijgen. 
Dit houd ik erin. Mensen blij maken. Het geeft je veel voldoening.

Dat was het alweer van mijn kant. 
Zo dadelijk op de fiets naar de tandarts, een paar boodschappen halen en het bestelformulier voor het theater afgeven. Komend jaar staat er maar weinig voor ons in. De pot schuiven wij gewoon door naar volgend jaar.
De brief van de belastingdienst zal ook wel langzaamaan komen. Ik heb al vernomen dat sommigen de brief hadden. 

Fijne dagen allemaal.
 

 
 

 

6 opmerkingen:

 1. Jammer dat zoonlief het niet gaat halen maar ja, wie weet brengt 1 jaar overdoen hem veel goeds. En fijn dat je dochter naar atheneum kan straks.

  Ik wens jullie alvast een hele fijne week in Frankrijk! Wat gaat dat hard hè, alweer bijna vakantie..

  Wat leuk dat jullie een groot feest organiseren met al die jubilea die er zijn.
  Zo kan je inderdaad mooi alles in 1 keer doen.

  Goh ja zeg, dan had je man dat eigenlijk vanaf oktober met terugwerkende kracht behoren te krijgen. Maar goed, het is nu tenminste geregeld, toch fijn.

  Sterkte bij de tandarts!

  Die brief hebben wij al binnen. Fijn, kan dat meteen de deur uit wat we moeten betalen. Ben blij dat dat op de spaarrekening staat.

  Groetjes,Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk zeg al die feesten! Pintrest heeft heel veel leuke ideeen , voor de uitnodigingen! En sterkte bij de tandarts!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, leuk. En lekker dat er een catering komt! Goed gedaan jij!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dus er is nu duidelijkheid over jullie zoon. Hopelijk gaat het dan vanaf nu wat beter, nu hij weet waar hij aan toe is. Leuk al die feesten en het klinkt lekker. Wij zijn zelf volgende week 25 jaar getrouwd maar houden geen feest. Kopje koffie met vlaai voor de ouders. In plaats daarvan zijn wij een paar dagen met de kinderen naar Londen geweest afgelopen meivakantie.
  Fijn dat je man een goede baan heeft dat is niet iedereen gegeven in deze tijd.
  Moeder van drie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat je nu al die gesprekken hebt! Hebben jullie dit jaar vroeg zomervakantie? Balen voor je zoon, maar ook wel fijn dat de school zo duidelijk is in hun advies.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, wij hebben zelfs laat, maar er zijn nog maar 6 weken te gaan tot de proefwerkweek. Dus veel valt er niet meer op te halen, alhoewel hij gisteren één vak heeft opgehaald. We gaan er nu gewoon van uit dat het een jaar overdoen wordt.

   Verwijderen