Pagina's

maandag 29 juni 2015

De laatste loodjes

Woensdag begint zoonlief met zijn proefwerkweek en dochterlief begint volgende week maandag. 
Het schooljaar is zo goed als voorbij. 
Eigenlijk zijn wij blij dat we maar een weekje weg gaan. Iedereen heeft zijn rust hard nodig en thuis is het erg fijn. 
Niemand heeft veel zin om weg te gaan. Misschien hoeft onze hond niet mee naar Frankrijk omdat mijn neef momenteel geen baan heeft en graag de hond bij zich wil hebben. Zijn ouders zijn ook op vakantie en dan heeft hij wat om handen en als de temperatuur zo oploopt als deze week is het ook goed zo.

Aankomende zondag is het OLS. Dat is in Limburg, Brabant en Belgisch Limburg het allergrootste schuttersfestijn. Een optocht van 135 verenigingen, vele muziekoptredens en solistenoptredens. Zoonlief doet mee als solist op zijn trom. Samen lopen wij de optocht met de muziekvereniging en aansluitend kijken wij naar het schieten en zijn wij in de tent bij de muziek. Met alle mensen een feestje bouwen.
Momenteel is de enige stoorzender de enorme temperaturen. Het mag dan wel een graadje of 7 minder.
Zoon en dochter gaan beiden na de optredens naar huis i.v.m. de proefwerken.
Komend weekend is ook nog eens kermis in het dorp. Maandagmorgen om 5 uur gaan wij de koning wekken volgens dorpse traditie met muziek. Met de koning hebben wij dan samen een ontbijt. Aansluitend gaat iedereen naar huis zich omkleden en om 9.30 uur is een H. Mis. 
Daarna geven wij een defilé aan de koning, maar staat de straat vol met mensen die komen kijken.
En daarna, is het feesten. Wij begeleiden alle mensen met muziek van kroeg naar kroeg. Het is het hoogtepunt van het jaar (buiten het OLS) voor onze vereniging. Om een normale maandag heeft bijna het hele dorp vrij.
Een unieke gebeurtenis.

Daarna nog twee dagen voor de kids. Zoonlief heeft maandag nog zeepkistenrace. De zeepkist hebben ze op school gemaakt en in de nabijgelegen stad worden deze allemaal geshowd en wordt een race gehouden. Als afsluiting van een project voor het technasium. Het cijfer telt mee als overgangscijfer.
En dan is het echt zover en hebben ze vakantie. Ja, rapport ophalen en boeken inleveren, maar dat was het dan.
Zoonlief neemt afscheid van de school en dochter gaat naar de 2e.
En zo zit er weer een jaar op.
Manlief krijgt 31 juli vakantie en hoeft pas op 31 augustus weer te gaan werken. Heerlijk.

Jullie zullen van mij erg weinig berichtjes lezen. De inspiratie is een beetje ver te zoeken en met de kids om mij heen is er altijd wel wat te doen i.p.v. blogs schrijven.

Nou, op naar een hele hete week. Hopelijk hebben de kids genoeg energie hebben om te leren. Tot gauw.

4 opmerkingen:

 1. Veel sterkte met de laatste loodjes en veel plezier met de feesten, klinkt leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier is het ook al vrij rommelig. Een aantal kinderen is al vrij, anderen hebben nog kamp. Maar officieel moeten ze nog anderhalve week.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Rommelig ook hier.
  De oudste al lang vrij na zijn examen, de middelste is bezig met de proefwerkweek en de jongste begint vrijdag.
  Het OLS komt eraan. De jongste heeft het al gemerkt want zijn school was via de normale weg afgelopen donderdag niet bereikbaar ivm het kinjer OLS. Ik zelf ben er nog nooit geweest maar het klinkt leuk en dat is ook wat ik hoor van familie die meedoet.
  Wat de temperatuur betreft ik ben niet zo'n fan van warm weer ben meer een herfsttype. Her ergste is ook nog dat de middelste zaterdag meedoet aan een triathlon wedstrijd. Voor zijn leeftijd is dat 750 m. zwemmen, 20 km. fietsen en 5 km. rennen. Ze zijn in druk overleg van de organisatie wat ze moeten doen want het is eigenlijk niet echt te doen met de temperaturen die ze voorspellen. Misschien in korten of vervroegen misschien zelfs afgelasten maar dat wil eigenlijk niemand.
  De zeepkistenrace was vorig jaar erg leuk, sommige kwamen nog niet van de helling af terwijl andere het parcours zonder problemen voltooiden.
  Dan nou de laatste loodjes voor je zoon ik ben benieuwd hoe het hem bevalt op de andere school. Maar het is volgend jaar dan toch zijn eindexamenjaar en dat is voorbij voordat je het weet.
  Moeder van drie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gezellige dagen en alvast een fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen