Pagina's

woensdag 15 juli 2015

De eindrapporten

Onze zoon gaat zoals gezegd van 3 Havo naar 4 Mavo en gaat daar de richting Economie doen om volgend jaar door te stromen naar Mbo als alles goed gaat. Maar daar gaan we vanuit. 

Dochterlief stond met haar cijfers Atheneum norm en de proefwerkweek zou uitwijzen of dit zo bleef.
Helaas voor haar kregen we gisteren telefoon van school dat ze qua cijfers de norm had gehaald, maar dat ze de norm Nederlands, Engels, Wiskunde 20 punten op 1/10 punt na niet had gehaald. Wiskunde had ze een 6,2 voor gehaald en dat resulteerde in een 6,4 als eindcijfer.
De school heeft geen Atheneum advies gegeven en het komende jaar mag ze het nog een keer laten zien. Dan vindt er een heroverweging plaats.
Dikke tranen met tuiten, want ze had al met vriendinnen afgesproken bij wie ze in de klas wilde. Ze was echt ontroostbaar ook al zeiden we dat wij enorm trots op haar zijn en ook blijven. Zelfs als ze volgend jaar ook de norm niet haalt.
Gisteravond waren wij op bezoek bij vrienden en toen was het al wat gezakt. Een meisje uit te dorp dat vanuit de Mavo naar Havo2 gaat heeft ze geappt en samen hebben ze afgesproken om bij elkaar te komen. Beiden gaan de richting technasium doen.
En vanmorgen was ze weer strijdvaardig. Zoals mijn lieve dochter normaal gesproken is. Ze is niet voor een gat te vangen. En ze ziet dat wij enorm trots op haar zijn.

Vrijdag gaan ze allebei het rapport afhalen en dan begint de eigenlijke vakantie.
Voor ons nog de avondwake en zaterdag de crematie. Bedankt voor alle berichtjes. Ik zal het aan haar zus doorgeven.

Ik wens jullie allemaal een hele fijne vakantie toe. Ik weet niet of er af en toe een berichtje verschijnt en anders,


10 opmerkingen:

 1. aahh sneu he,dan breekt je moederhart als je dochter zo verdrietig is,gelukkig gaat het weer beter,een hele fijne vakantie hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jemig, op 1 tiende punt??? Zoooo jammer!
  Knap van haar dat ze er gewoon de schouders weer onder zet!
  Mooi ook voor je zoon, ik hoop dat hij heel happy zal worden in de derde en zijn hart kan gaan volgen!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig kan hij doorstromen naar de 4e en heeft hij geen jaar verloren.

   Verwijderen
 3. Wat zit er toch een verschil in de scholen. Bij ons kreeg de jongste een twijfeladvies. Hij had 1 punt te kort volgens de norm maar dit was te verklaren door zijn dyslexie en daardoor had hij voor frans een 4. De rest was genoeg en daarom mocht hij van school evt. toch naar het VWO ook al had hij te weinig punten. Wij hebben als ouders gezegd dat hij als het aan ons ligt naar de HAVO gaat omdat wij de tweede vreemde taal op het VWO niet zien zitten (genoeg ervaring met de oudste). Daar kon de school begrip voor opbrengen en daarom gaat hij gewoon naar de HAVO. Ik vind het erg jammer dat school niet naar het kind kijkt maar echt alleen naar de punten. Ze zijn nog zo jong en wat is 1/10 punt. Ze heeft de puntennorm bereikt en die is al pittig genoeg.
  Gelukkig heeft ze al weer iemand gevonden hopelijk komt ze daar dan bij in de klas.
  Ik wens jullie een fijne vakantie.
  Moeder van drie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sterkte tijdens de avondwake en crematie.

  wegschuld@blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sterkte tijdens de avondwake en crematie.

  wegschuld@blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sneu dat ze het net niet gehaald heeft, maar gelukkig is er nog een kans! En sowieso super van je beide kinderen! En sterkte, vrijdag en zaterdag!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Sterkte vrijdag en zaterdag en natuurlijk ook een hele prettige vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goed om te zien hoe je dochter terug kan veren bij tegenslag! Het leven is niet altijd leuk, en het is een groot goed als een kind daar mee leert omgaan. En je dochter kan dat, als ik het zo lees!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het is even slikken als het wat tegenvalt maar knap dat je dochter het zo weer oppakt! Uiteindelijk telt niet het resultaat maar haar inzet, en die is prima. Geniet van je vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen