Pagina's

woensdag 9 december 2015

Zijn gangetje

Het leven gaat hier zijn gangetje. Ik ben met de voet geweest en heb een half zooltje onder de voet gekregen. De chirurg gaat er in eerste instantie vanuit dat ik een zenuwbeknelling heb. Onder de voet heb ik een soort bultje gekregen dat de voetkootjes omhoog en uitelkaar duwt.
Gaat dit helpen dan wordt er gekozen voor hele zolen, want dit is toch wel lastig. Het zooltje verschuift graag.
MAAR, ik merk nu al dat het helpt. Ik heb nu al veel minder last van dode/slapende tenen.
Hiep hoi en ik hoop dat het doorzet en dat dit inderdaad de oorzaak is. Stel dat het zooltje straks toch niet echt gaat helpen dan kan de beknelling ook nog operatief bijgeschaafd worden. Daar gaan we maar even niet vanuit.

Manlief heeft vanmiddag zijn gesprek op het werk. Hij neemt een vertrouwenspersoon om meer oren te hebben. Als manlief toch naar voldoening werkt dan moet er een document opgesteld worden dat hij het negatieve jaar heeft afgesloten en dat alles weer goed is. Dit is in hele summiere bewoordingen gezegd waar het om gaat. Manlief heeft vorig jaar kritische vragen gesteld over een te volgen bijeenkomst van twee dagen en dat is de directeur in het verkeerde keelgat geschoten. Hierdoor heeft hij een negatieve beoordeling gekregen. Binnen een jaar moet je onder begeleiding die negatieve beoordeling wegwerken. Lukt dat niet dan is dat reden tot ontslag. Zijn collega, die ook naar diezelfde bijeenkomst moest en ook een negatieve beoordeling heeft gekregen, is dus ontslagen. Manlief hoort het vanmiddag.
Maar er is ook goed nieuws. Hij is afgelopen vrijdag geslaagd voor de opleiding Realibility en Maintenance Engineer. Manlief doet al een jaar het werk als maintenance engineer en heeft nu gelukkig ook zijn papiertje hiervoor.
Als hij ook nog eens mag blijven en dat daar een beetje de rust wederkeert, dan kunnen we weer vooruit kijken. Jullie geloven misschien niet hoe onrustig het daar is en dat alles veroorzaakt door één persoon. De hele site kijkt uit naar de dag dat hij overgeplaatst wordt. De hele afdeling van manlief kan niet naar behoren werken. Alles wordt tegengehouden of afgekeurd. Niets loopt zoals het moet lopen.
We gaan om twee uur maar dikke duimen draaien.

Ik ben ook klaar bij mijn moeder. Althans de berging nog, maar die staat vol met kerstspullen en die gaan er gemakshalve maar eerst uit. Na de feestdagen halen we de berging vol goede moed leeg.
Vele, vele zakken met spullen hebben zijn weg gevonden naar de kringloopwinkel, vele zaken kleding en schoenen, overtollige en niet bruikbare spullen naar de container, alles wat over de datum was is weg. Alle serviezen weg op het 'goede' servies na krijgen een nieuwe eigenaar. Dat stond al 12 jaar in de kast mooi te wezen. Vanaf afgelopen week is dat nu in gebruik.
Vele pannen, ketels, deksels, potjes, kommetjes, scharen, blikopeners, en weet ik allemaal, alles is weg.
Mijn moeder heeft weer een fijn appartement waar ze heerlijk kan verblijven. Nergens is meer rommel en overtollig spul. Nou ja, in haar ogen dan. Er zullen volgend jaar best nog meer spullen de deur uitgaan, maar voor de allereerste opruiming is dit heel erg goed gegaan.
Ik heb al haar klappers met administratie meegenomen naar mijn huis en dat ga ik in de avonduren bijwerken, in mijn eigen tempo.
Mijn moeder is in ieder geval heel blij en daar ben ik weer blij mee.

Vrijdag krijgt dochterlief een aantal vriendinnen op bezoek alvast voor haar verjaardag zaterdag. De dames komen gezellig babbelen en plezier maken.
En zaterdag komt er wat bezoek, enkele vrienden en mijn broer. Voor de rest houden we het erg klein. We hebben allemaal niet zoveel zin in een groot feest.
De kinderen hebben de leeftijd inmiddels dat ze het leuker vinden om met eigen leeftijdsgenoten hun verjaardag te vieren en wij vinden dit goed zo.

Nou, ik ga maar zitten duim draaien totdat ik iets verneem van manlief en dan laat ik het jullie ook weer weten. Doei.

UPDATE:
Manlief mag blijven. Hij heeft zijn onvoldoende weggewerkt. Alles is goed. Er waren diverse verwijten van de directeur naar hem toe. Totdat hij uit een dossier begon voor te lezen waar hij (de directeur) zich aan moest houden. Toen werd alles weggewuifd en gezegd dat het goed was zo.
Een wrange bijsmaak zit er en of die weggewerkt kan worden is de vraag. De directeur was erg verheugd met het diploma van manlief. Dat wist hij nog niet.
Manlief zei net nog dat hij het goed vindt zo. Manlief heeft dit jaar goed gehandeld en gaat vooruit kijken.

 
 

6 opmerkingen:

 1. Ik zal voor jullie mee duimen.
  Moeder van drie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn dat hij mag blijven, inderdaad vooruit kijken kan geen kwaad. Proficiat voor de man!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oo wat fijn dat je man mag blijven, dat neemt een boel spanning weg zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoe sommige directieleden toch kicken op 'macht', vreselijk!
  Gelukkig maar dat je man mag blijven, er is helaas niet veel zekerheid meer op de arbeidsmarkt tegenwoordig.
  Ben wel bang dat de sfeer nooit meer wordt zoals hij was, maar ja, daar moet je boven staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een goed nieuws!

  Groetjes,
  N.

  BeantwoordenVerwijderen