Pagina's

maandag 22 februari 2016

De laatste schoolweken voor zoonlief

Nu carnaval voorbij is, gaat het wel heel erg vlug voor zoonlief. Nog 5 lesweken en dan zit het erop. Na Pasen start de laatste proefwerkweek.
Hij moet nog één Frans proefwerk inhalen en een wiskunde herkansing. Bij een proefwerkweek mag je je cijfer verhogen. Dat heeft hij aangevraagd voor wiskunde, maar nog niet vernomen wanneer de inhaal is. Als het goed is gaat hij er vandaag achteraan.
Er zit voor de meivakantie die start op 22 april nog maar 1,5 week tussen. Wat dan gebeurd weet ik niet. Ik neem aan dat er dan oefenexamens zijn.
Dan zijn gala en na de meivakantie starten de examens. Nu gaat het wel heel snel.
Hopelijk kan hij zijn cijfers met de aanstaande proefwerken van deze week nog verhogen en dan klaar zijn voor de proefwerkweek. Nog maar flink leren deze weken.

Zijn nieuwe fiets is binnengekomen. Maar wij hebben iets anders gedaan. Zoonlief vindt het erg zonde om met die nieuwe fiets naar school te gaan en straks hele dagen neer te zetten bij de bushalte. Nu heeft hij geruild met mijn man. Ik noem hem vanaf nu G. want het vele lief noemen klinkt ook zo gek.
Ze hebben inmiddels dezelfde maat fiets, 65, en de fiets van G. is inmiddels ongeveer 13 jaar oud. Die kan wel tegen een stootje en onze zoon hoeft dan niet zo op te letten dat er iets aankomt. Goede ruil.

Deze week hebben wij zijn eerste rijles besproken. Vandaag over een maand is het zover. Dan is hij 16,5 jaar oud en mag hij beginnen. Hij kan fijn de lange vakantie gebruiken om zijn theorie te halen.

Onze dochter vindt het erg vermoeiend het lopen met krukken. 's Avonds is ze onder een hoedje te vangen.
Voorlopig is het brengen naar school, halen, naar therapie, halen en verder haar oefeningen doen. Ook gaat ze naar muziekles. De vriendinnen komen geregeld en zij gaat ook. Maar dan moet mama of papa weer rijden. Ach, ook deze tijd gaat voorbij.
Eerst maar eens kijken en afwachten wat er aan de hand is. Staat er een operatie te wachten dan is het nog een lange weg te gaan en is atletiek voorlopig van de baan. Ze richt zich nu erg op haar dwarsfluit. Dat kan gelukkig allemaal doorgaan. Op 20 maart heeft ze de Limburgse kampioenschappen. Ze heeft een regionale wedstrijd gewonnen en bij minimaal 85 punten mocht je door naar de Limburgse. 
Ook hebben wij gisteren een winterconcert gehouden met de muziekverenigingen in ons dorp. Een leuk evenement. Dochterlief is gewoon met ons meegegaan en toen ze eenmaal op haar stoel zat heeft ze fijn mee kunnen spelen. Ikzelf heb klokkenspel gespeeld en één stuk samen met een meisje op de marimba.

Vandaag start een nieuwe financiële maand. Gelukkig mag ik wel zeggen. Weer alle touwtjes aantrekken en de focus weer richten. Gisteren is G. wel al gaan tanken. De auto wordt nu erg veel gebruikt en er zal dus meer getankt moeten worden. Gisteren was die 1,209. Dus voor een kleine 55 euro was de tank vol. 
In onze begroting moet van alles aangepast worden. De kosten van mobiel bellen zijn omhoog gegaan, maar de kosten van tv, internet en telefoon naar beneden. Wij hebben gekozen voor andere abonnementen en nu alles bij Ziggo.
Ook hoop ik deze week de brief te ontvangen van de gemeentelijke belastingen. Dan kan dat bedrag ingevuld worden. 
De maandkosten benzine moet omhoog. 
De overheid heeft een verandering doorgevoerd van hypotheekkorting die ik nog steeds ontving van mijn oude werkgever. Het kortingsbedrag komt nu bruto bij mijn pensioenuitkering en de hypotheekrente wordt bruto afgeschreven door de bank. 
Je krijgt dus een hogere opgave rentebetaling bij de belasting volgend jaar. Dit zorgt voor meer transparantie volgens hen. Hoe de precieze bedragen worden is nog een week afwachten.
Ook zullen de rijlessen van zoonlief nog begroot moeten worden en vanaf september zijn reiskosten a ruim 400 euro per maand.

Morgen maar de envelopjes vullen van maart. 
En deze week zal denk ik ook het geld terugkomen van CZ en de reisverzekering. Toch een heel bedrag dat wij hebben moeten betalen aan de kliniek in Oostenrijk. Ik ben benieuwd of er ook nog de ambulance rit betaald moet worden. Daar hebben wij nog niets van ontvangen evenals de telefoonkosten.

Zoals jullie zien is er toch nog veel te doen op financieel gebied. Het heeft achteraf weinig zin om zo vroeg je begroting klaar te hebben. Er is zoveel veranderd.
Hoe staat het er bij jullie voor? Hebben jullie ook al zoveel wijzigingen in het nieuwe jaar?

2 opmerkingen:

 1. Zo'n laatste examenjaar gaat inderdaad zo ontzettend snel. Nog even doorbijten voor je zoon en dan begint de lange zomervakantie voor hem. Veel sterkte met de laatste loodjes.
  Inderdaad als ze naar het vervolgonderwijs gaan veranderd er veel ook op financieel gebied. Hier ook een zoon met rijles en de middelste die kan niet wachten om te beginnen. Maar wij vinden 17 jaar vroeg genoeg. Anders hebben we er dadelijk twee aan het lessen en dat is wel weer wat veel van het goede.
  Gelukkig heeft je dochter nog genoeg afleiding van haar pijnlijke knie wel erg lastig voor jullie allen.
  Moeder van drie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat spannend zeg dat het einde van het schooljaar nu al in zicht komt. Ik herinner me dat van kmijn kinderen inderdaad. In het eindexamen jaar gaat het heel snel!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen