Pagina's

dinsdag 16 februari 2016

Nogal wat te vertellen

Na een afwezigheid op dit blog van 14 dagen is er nogal wat te vertellen.
Op de allereerste plaats natuurlijk het prinsschap van onze zoon. Wat heeft hij genoten en wij ook.
De avonden in de jeugd-soos waren volle bak. Allerlei artiesten kwamen en zorgden ervoor dat de mensen bleven. We hebben echt genoten.
Zijn receptie samen met zijn prinses was top. Ik kan niets anders zeggen dan dat het geweldige dagen zijn geweest. 
Gelukkig is de optocht in ons dorp doorgegaan op dinsdag. De maandag zijn nagenoeg alle optochten afgelast door de wind. Het weer was niet stabiel, maar leverde daarom mooie foto's op. De andere, meer dan 1000 foto's, zal ik jullie besparen. ;-) Maar geloof ons maar, het was geweldig.

Onze dochter mocht met de optocht ook mee op de wagen een aansluitend hebben wij haar weggebracht op ski vakantie met de school.
Op woensdag ontvingen wij enthousiaste verhalen van haar over het skiën en op donderdag evenzo. Tot rond de middag. Ze was gevallen. Haar knieën trilden helemaal en ze hebben haar naar een restaurant gebracht waar ze tot zichzelf kon komen. Ik heb haar gesproken via de app en na een tijdje kreeg ik bericht dat een leraar haar weer kwam halen.
Oké, nou veel plezier dan verder.
Twee uurtjes later een berichtje dat ze in de ziekenauto lag en vervoerd werd naar een kliniek in de omgeving. Oei, schrikken, wat is er aan de hand.
Nou, haar knie deed zoveel pijn, ze kon er niet meer op lopen.
In de kliniek hebben ze foto's gemaakt en tot dusver is de uitslag dat de binnenste knieband is gescheurd en de voorste kruisband kapot of gerafeld. Ze heeft een stellage om haar been om deze te beschermen en verstevigen.
Morgen kunnen wij eindelijk terecht in het ziekenhuis in Roermond en daar horen wij hopelijk meer. Een mri scan zal uitwijzen wat er meer aan de hand is.
En omdat ze 4x per week sport, waaronder 2x kogelslingeren, is het van belang dat haar knieën helemaal herstellen, ook al betekent dit een operatie.
Afwachten tot morgen dus.

Een paar foto's van haar.


Ze heeft het in ieder geval zo mooi gehad dat ze volgend jaar weer mee wil. Hopelijk laat haar knie dat toe.

De vriend van mijn vriendin heeft inmiddels zijn eerste chemo kuur achter de rug en boven verwachting is het goed met hem. Daar tegenover staat mijn vriendin die zich helemaal niet goed voelt. Ze kan het nog geen plekje geven en vindt het moeilijk om mensen onder de ogen te komen en erover te praten.
Allemaal erg moeilijk. Ik hoop dat ze nog heel lang van elkaar kunnen genieten.

Dan onze cruise.
Zoals jullie wellicht weten staat deze al anderhalf jaar geboekt voor juli.
De dinsdag voor de carnaval kregen wij een mailtje met de mededeling dat de cruise gewijzigd werd. In verband met de ontwikkelingen in Tu-rk-ije werd en alle havens een daguitstapjes eruit gehaald en ter vervanging werden eilanden in Griekenland aangedaan.
Natuurlijk begrijpen wij dit, ware het niet dat de Griekse eilanden hetzelfde was als week 1. Nou, dat wilden wij niet. Ik heb dan ook gebeld en kreeg een verhaal te horen dat dit nou eenmaal zo was en dat dit zomaar kon.
Ik geloofde er niets van en ben in de kleine lettertjes gedoken. En inderdaad daar stond het zwart op wit. Wij konden een wijziging afwijzen en gebruik maken van een annulering, mits binnen 3 dagen.
Dat wilden wij zeker weten niet, maar wij hadden weinig zin in een herhaling van zetten in week 2 t.o.v. week 1. Niet voor zo ontzettend veel geld.
Dus weer terug gebeld en in de tussentijd mijn eigen annuleringsverzekering benaderd welke stappen wij moesten ondernemen. Deze verwezen mij door naar onze rechtsbijstand. Ze vertelden ons dat wij zeker een punt hadden en rechtsgeldig in onze annulering stonden.
Weer contact opgenomen en gevraagd naar een supervisor. Deze gaven aan dat het inmiddels bij de manager lag en dat zij nog niets wist. Ik heb toen aangegeven dat ik gebruik wilde maken van het 3 dagen recht. Onze rechtsbijstand heeft nog aangegeven dat wij dit schriftelijk moesten doen en dat hebben wij toen gedaan. Wel erbij geschreven dat dit niet onze opzet was en dat wij graag alsnog willen gaan.
Op vrijdag voor carnaval kregen wij telefoon dat ze om tijd vroegen. Ik heb aangegeven dat ik graag vorige week woensdag bericht had. Op donderdag, dus inmiddels na de carnaval, hebben ze gebeld met de vraag of wij een andere reis wilden maken en of ze iets voor ons mocht zoeken. Ik zei, heel erg graag. Wij willen dit al zoveel jaar en hebben hier lang voor gespaard. De dagen doorgegeven dat mijn man eventueel ook vakantie kon opnemen.
Dezelfde middag ontvingen wij 2 aanbiedingen. Eentje van een week en dat wilden wij niet.
De andere aanbieding was 2 dagen korter dan onze huidige, maar oh zo mooi.
Via Barcelona, Toulouse, Pisa/Florence, Livorno, Rome, Pompeij, Mykonos, Athene, Kotor, Dubrovnik, en 2 dagen Venetië. We waren allemaal dol enthousiast. Alles kan toch doorgaan. Dezelfde dag hebben wij al aangegeven dat wij hiervan gebruik gaan maken. Inmiddels hebben wij de bevestiging, maar nog geen gegevens. Hopelijk gaat het allemaal lukken.

Financiën.
Om eerlijk te zijn, deze maand is het een enorme puinhoop. Van alles is betaald en uitgegeven, mede door het prinsschap van zoonlief en vakantie van dochterlief. In Oostenrijk in de kliniek hebben wij allemaal direct moeten overboeken. Dit zal wel allemaal terugkomen, maar vooralsnog niet.
Nog 6 dagen en dan begint maart. Februari vergeten we maar vlug. 
Veel te duur geweest en weinig overzicht en inzicht gehad. 

Ook is de fiets van onze zoon helemaal verroest. De roest liep uit het stuur. Manlief vertrouwde het helemaal niet en onze zoon mocht er niet meer op fietsen. Bang dat het stuur afbrak. Vorige week hebben wij een nieuwe besteld en als het goed is komt deze donderdag binnen.
Wat zijn wij blij dat wij gekozen hebben voor potjes voor de kids. Elke maand gaat er 50 euro op en na zoveel jaren is het gemakkelijk als er iets vanaf moet.
Ook zal er rond juni zijn kleding van school gekocht moeten worden. En zijn boeken. En vanaf volgende maand mag hij rijlessen nemen. Of we dat direct gaan doen weten we nog niet. Een les kost 41 euro. Dat is 164 per maand, samen met de 406 reiskosten vanaf september, een heleboel. Van de provincie ontvangen wij 158 euro tegemoetkoming in de reiskosten.
Mijn jaarbegroting moet dus royaal aangepast worden en dat gebeurd ook zodra er rustiger vaarwater in ons gezin is.

Zo, dat was het bijpraten voor even.
Hoe is het met jullie allemaal. Afgelopen twee dagen heb ik al diverse blogs weer bijgelezen.  
 
 
 

5 opmerkingen:

 1. Dat was even een heftige periode voor je. Met pieken en dalen. Hopelijk keert de rust nu terug en kun je weer bijkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo dat zijn een hoop gebeurtenissen de afgelopen 2 weken, heftig hoor! Een prachtig begin met het carnavalsfeest. En dan de knie van dochter! Wat balen zeg! Ik hoop op een goed Herstel.ik vind dat ze een originele sport beoefent, kogelslingeren. Leuk hoor.
  Nu duimen dat jullie vakantie helemaal goed gaat komen en dat jullie daar van kunnen genieten. Dat jullie in rustig vaar water terecht mogen komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeeeej, wat veel! Hopelijk komt alles snel rond voor jullie cruise; je hebt je er zo op verheugd! Geweldig leuk dat jullie zo genoten hebben van het carnaval en ontzettend balen voor je dochter, een voorspoedig herstel gewenst voor haar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een enerverende tijd hebben jullie achter de rug. Fijn dat jullie zoon zo'n geweldige tijd heeft gehad en hopelijk is de knie niet te zeer beschadigd. Beterschap voor haar.
  Jammer van die ene cruise maar de tweede klinkt ook erg mooi.
  Moeder van drie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jeetje, op die manier heb je na 2 weken afwezigheid wel een heel verhaal. Hopelijk komt alles weer op zijn pootjes terecht!

  BeantwoordenVerwijderen