Pagina's

woensdag 22 juni 2016

De nieuwe school

Zoonlief had donderdag bericht dat hij geslaagd was en vrijdag ontvingen wij al de eerste brief van de nieuwe school voor het passen van de kleding.
De totale kosten bedragen 591,30 euro. (inclusief schoenen)
De dag erna kwam de brief waarin stond dat hij op dinsdag 6 september verwacht wordt om 9.15 uur voor het afhalen van zijn lesrooster en de studiegids.
Op 1 september ligt de kleding klaar, maar wij laten het opsturen. Voor 14 euro aan kosten. Dat is goedkoper dan dat wij zelf moeten rijden.
Op woensdag starten de lessen en op vrijdag hebben ze een gezamenlijke kennismakingsdag in Best.
Op het einde van de brief stond de code voor het bestellen van de boeken. 700 euro met 5 cent terug. 
Omdat ik getracht had deze tweedehands te kopen, maar de druk verschilde, en wij nog 275 euro aan nieuwe boeken erbij moesten kopen, hebben wij besloten om de boeken nieuw te kopen. Een aantal boeken heb je alle jaren nodig en dan weet je ook dat je de juiste druk hebt.

De totale kosten bedragen dus al: 1.291,25 euro.

Verder moeten we een abonnement gaan afsluiten voor het openbaar vervoer. Vanaf 1 januari krijgen wij hier het studentenreisprodukt voor in de plaats. Maar tot die tijd zullen we dit zelf moeten betalen. Via de provincie Limburg ontvangen wij een subsidie van 158 euro per maand. Handig meegenomen. In oktober kunnen wij dit gaan aanvragen.
De (studie)rekening krijgt dus een flinke knauw deze maand. De laptop heeft hij al, dus daar zijn geen kosten meer voor.
De reiskosten betalen wij van manlief zijn salaris.

Zo snel gaat het dus. Op de een of andere manier is er een computer die direct de nieuwe school in kennis stelt. 
Wel zo fijn.

Op 11 juli ontvangt hij zijn diploma. Niet dat de cijfers ertoe doen, want daar wordt niet naar gevraagd, maar zijn laagste cijfer tijdens het examen was een 6,2 voor wiskunde. Hij heeft erge mooie cijfers gehaald.
Op naar een nieuwe toekomst.

Maar eerst nog een hele lange vakantie. Gelukkig kan en mag hij veel werken, want de uren dat hij thuis is maakt de playstation overuren. Haha.

Hoe gaat het met jullie pubers?
 

9 opmerkingen:

 1. Het kost wat maar dan heb je ook wat ;)
  Onze zoon krijgt 4 juli zijn VMBO-T diploma en we hebben net de cijferlijst naar zijn nieuwe school gestuurd. Hij start na de vakantie MBO 4 systeembeheer in Hilversum. Hij heeft een laptop maar moet nu een hele goede hebben. Dat gaat van de studierekening af. Verder vallen de kosten erg mee. Hij rijdt mee met papa in de ochtend en hoeft alleen terug met de trein. Met daluren korting moet het wel gaan.
  Zoon wil wel werken maar heeft een blessure aan zijn knie. Hij moet enorm uitkijken dat zijn knieschijf niet uit de banden schiet. Een kniebandje is hij kwijt en het herstel duurt lang.
  Hij is wel lief en gezellig als ik thuis ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat goed en wat een geld he;)
  Hier zitten ze allebei nog op de havo, zoon gaat nu naar 5 havo, gaat nu goed, vorig is hij blijven zitten, dochter gaat nu(hopelijk) naar 4 havo...
  Wat nog best even spannend is..fingers crossed

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De cijfers worden, net als de gegevens van je kind, via OSO of een DOD doorgestuurd naar de volgende school én naar het ministerie.
  Fijne vakantie, Merel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een bedragen en wat fijn en lief dat jullie dit voor zoon kunnen, maar vooral ook willen betalen! Het ziet er hier naar uit dat beide leasedochters overgaan naar het volgend schooljaar; Aylin (13) naar de tweede klas vmbo en Ayca (18) alweer naar haar 3e en laatste jaar mbo. Volgend jaar is hier dus weer examenjaar... Gek toch hoe snel dat allemaal gaat? Geweldig trouwens dat zoon zijn schoolwerk zo goed heeft aangepakt en met zulke mooie cijfers geslaagd is! #diekomterwel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja erg he die opleidingen, mijn zoon heeft de hotelschool gedaan was ook zo duur, de anderen was niet zo duur gelukkig maar bij ons komen er nog veel aan dus we wachten het af

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow, wat een kosten zeg!
  Nog een reden voor ons om blij te zijn met het feit dat Jill hoge cijfers had voor haar examen en nu eerst de havo erachteraan gaat doen. Scheelt ons even veel geld de aankomende jaren...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat fijn dat jullie subsidie krijgen van de provincie ik betaal me een breuk aan die ov voor beide kinderen. Onze oudste zit deze week in de toetsweek en moet daarna nog twee weken naar school. Hij werkt ook al twee jaar, hij was eerst vakkenvuller bij de aksjon en nu bij de supermarkt in het dorp. Middelste dochter is veertien en moet nog gewoon tot de zomervakantie naar school en ze heeft een folderwijk wij zijn wel heel erg voor snel aan het werk. Hebben we zelf ook gedaan en zijn we niet minder door geworden. Oudste gaat ook een week naar Renesse om te feesten hahha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. o ja hij moet dus nog een jaar, en dan wil hij eigenlijk toch zijn VWO in een jaar halen, maar wel liever op een andere school en in één jaar. Vanaf hier is in GRoningen een mogelijkheid. Hij kan dan nog niet op kamers maar volgens mij krijgt hij wel een OV en wat is nou een jaar op een mensenleven? Bovendien kan hij dan naar de universiteit en dat wil hij heel graag. Hij kreeg VWO advies dus dat moet eigenlijk wel lukken (hopen we hahha)

   Verwijderen
 8. De kosten lopen best snel op hè, met zo'n vervolgopleiding!

  Mijn jongste dochter moet volgend jaar examen doen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen