Pagina's

zondag 24 juli 2016

De zonnepanelen

Afgelopen donderdag zijn de zonnepanelen geplaatst. 14 stuks in totaal.
In een morgen was het gepiept. De twee mannen die de panelen legden, waren, omdat ze niet op het schuine dak hoefden te zijn, met 3,5 uurtje klaar. Wij hebben ze op het plat dak laten plaatsen zodat ze niet zichtbaar liggen. Een erg ideale oplossing.

Natuurlijk hadden wij veel geluk met het weer. 
Momenteel is er al 38 Kwh teruggeleverd aan het net en hebben wij een 10 Kwh minder verbruikt op deze 2,5 dag.

Ik vind het erg leuk om het bij te houden en te zien wat de panelen doen. 

De panelen zijn dusdanig in serie gelegd dat de panelen die het eerst vol in de zon liggen, bij elkaar geschakeld zijn. Dat geeft de meeste opbrengst.

Wij zijn al erg tevreden. Laat de zon maar schijnen en niet zo'n bewolkte dag als vandaag, want dan doen ze veel te weinig. ;-)

 Nog maar een keertje fijne vakantie allemaal. Manlief heeft nu 14 dagen. Thuis de boel op orde maken. Lekker veel fietsen. Gewoon niets op de planning. Heerlijk.
En na deze 14 dagen moet hij een week werken en heeft hij oproepdienst. En dan vertrekken we. We hebben er veel zin in.
Tot gauw.


UPDATE:
Oeps, ik zou het nog bijna vergeten te vermelden omdat we er zomaar vanuit gingen. Dochter is over naar 3 Havo met hele mooie cijfers.
Haar operatie is heel goed verlopen. Ze heeft nu 2x per week therapie en het gaat erg goed. 
  

6 opmerkingen:

 1. Leuk om te lezen. Wij zijn nu ook bezig met aanvragen van offertes voor zonnepanelen, alleen komen er hier wat minder op het dak denk ik 6-7 moet ons verbruik dekken.
  Fijn ook dat je dochter over is en de operatie goed verlopen is!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn om te horen dat t goed gaat met je dochter en dat ze over is. Weer 2 zorgen minder toch. Geniet van jullie vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat je zonnepanelen hebt zeg! Heerlijk om zo te kunnen bezuinigen op de energierekening lijkt me.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat fijn te lezen dat je gelijk al opbrengst hebt van de panelen! Mag ik vragen waar je deze vandaag hebt? wie weet ook iets voor bij ons op het garagedak? groet Henny pieterkooijman@vodafonethuis.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Reacties
  1. Heel erg goed. Buiten het lage energieverbruik overdag hebben wij inmiddels 550 KwH terugverdiend in 6 weken tijd. Als ik dat aftrek van het jaarverbruik hebben wij vanaf januari een verbruik van 1850. Ik hoop op een mooie nazomer en een nog lager verbruik. Echt tevreden dus.

   Verwijderen