Pagina's

donderdag 4 mei 2017

De nieuwe slaapkamer

Hoe staat het daar inmiddels mee?

Nou, om kort te zijn. Vrij goed.
Van te voren hebben we afgesproken om ons niet te haasten en gewoon alles voor de voet te doen.
Afgelopen vrijdag heeft manlief met een aantal andere mensen de tegels verwijderd uit de oude saunaruimte en de oude bijkeuken. 
Het ging zo ontzettend snel. Rond 13 uur waren ze al klaar. En manlief had hier de hele dag voor ingepland. 
In onze voortuin hebben wij allemaal buxus staan. Alles buxus van ons, evenals de rest van de buxus in de straat is helemaal kaal door de beroemde rups die zijn intrek in Nederland heeft gedaan.
Ik heb de mannen vriendelijk gevraagd of ze dit allemaal wilden verwijderen en een uurtje later hadden we een bijna lege voortuin en lag de buxus samen met alle tegels op de container die wij gehuurd hadden. 

De nieuwe slaapkamer en badkamer zijn dus helemaal tegelvrij nu.
Doordat de binnenwanden zichtbaar werden met het afbreken van wat extra isolatiewanden zagen we dat de wand van de nieuwe badkamer maar erg dun was en dus gemakkelijk verplaatsbaar. Ik heb manlief gevraagd of we die wand niet konden verplaatsen richting garage. Dit betekent dat we een grotere badkamer krijgen.
Zo gezegd zo gedaan. Het enige kleine probleem is dat op het dak de zonnepanelen liggen en manlief wil op zeker spelen. De betondekken lopen de andere kant op dus het is geen draagwand die we gaan verplaatsen.

Volgende week wordt de nieuwe wand geplaatst en kunnen we iemand laten komen om de waterleidingen te verplaatsen en de verwarmingsleidingen af te sluiten. 
Dan begint het opbouwen.

Hier zaten de tegels er nog. Gedeelte van onze nieuwe slaapkamer.

Een doorkijk vanuit te garage naar de badkamer en achteraan de slaapkamer.

De badkamer. Deze wordt verlengd tot 3,5 tegels verderop in de garage. Dus een meter groter zo ongeveer.


We zijn ook vorige week naar een zaak geweest om te bekijken hoe we de wanden willen. Wij willen graag beton tegen de wanden. Bij de natte ruimtes is dat beton ciree. Google er maar eens op los en zie wat ik bedoel.
De vloer op de slaapkamer wordt van hout en in de badkamer ook van beton.
De kleerkast is uitgezocht maar nog niet besteld. Dochterlief krijgt onze huidige kast. 
Ja, langzaamaan krijgt alles vorm.

Wat we wel besloten hebben en inmiddels ook al doorgegeven is dat de slaapkamer voorrang krijgt boven de achtertuin (en inmiddels ook de voortuin). Dit is een half jaar verplaatst naar achteren, dus mei 2018. Gelukkig eerlijk gezegd want het was allemaal erg veel. 
Nu kunnen we onze pijlers richten op deze verandering in huis.

Zo, dat was even de stand van zaken momenteel.

En nog een ander nieuwtje. Manlief en ik gaan voor de allereerste keer sinds dat we de kids hebben op vakantie. Dochterlief gaat 2,5 week met een vriendin met haar ouders en zoonlief gaat met een hele grote vriendengroep op vakantie.
Dus we hebben het rijk voor ons alleen. Maar dat vertel ik de volgende keer.
 

6 opmerkingen:

 1. Mooie investering en uitgave om je huis zo aan te pakken. Lijkt me heel mooi een badkamer met betonnenvloer. Ik ben niet zo van grijs maar heb het al een paar keer op tv gezien en is wel heel mooi. Goed dat jullie ook alles stap voor stap doen. Je kan je zo druk maken als je wilt maar met geduld en stap voor stap kom je er ook en geniet je van de verandering al tijdens het proces.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk om nieuwe dingen in je huis te laten doen al wegen de laatste loodjes altijd wel zwaar. Ik ben heel benieuwd hoor. Dank je wel voor iedere keer je lieve reacties. liefs van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zálig. Van alles. Ook van die vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat gaaf! En wat fijn dat alles zo voorspoedig en snel verloopt. Ik ben heel benieuwd hie het allemaal wordt! Heel veel succes! ❤

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat het zo voorspoedig verloopt. Fijn ook om de ruimte groter te maken en daardoor optimaal te benutten ik ben erg benieuwd naar de volgende update.

  Het rijk alleen dat zal wel wennen en erg stil zijn in de vakantie. Hebben jullie al plannen gemaakt om die weken door te komen? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen