Pagina's

donderdag 6 juli 2017

Zomervakantie

Zo heel langzaamaan begint hier de vakantie.
Zoon en dochter hebben allebei vakantie. Zoon is over naar de 2e klas Horecaondernemer/manager in Eindhoven. Dochter gaat naar 4 Havo.

Zoonlief is inmiddels begonnen bij zijn nieuwe werkgever waar hij volgend schooljaar ook stage kan lopen. Dit is in de naburige stad van ons. Soms brengen we hem, soms met de fiets een halfuurtje en soms met de bus. De eigenaar woont in ons dorp en met hem kan hij altijd terug. Erg fijn.
Het nieuwe werk bevalt hem erg goed. Het ligt aan de rand van het centrum aan het water. De avonden zijn erg mooi. Allemaal lampjes over het water. Hij leert hier weer veel andere dingen. En zo hoort het ook. Nieuwe uitdagingen.
Ook heeft hij al veel met manlief autogereden. Dat mag nu met de begeleiderspas. Zoonlief is een stuk rustiger naar mij toe momenteel. Hopelijk zet het door in de juiste richting.

Dochterlief heeft inmiddels haar NK Atletiek achter de rug. Ze was een van de jongste deelnemers. Volgend jaar heeft ze weer meer kans, dan zijn de oudere meiden door naar de volgende categorie. In elke categorie verblijft ze 2 jaar. En omdat ze een decemberkind is, behoort ze automatisch al tot de jongsten. Ze heeft een mooi PR geslingerd met 32 meter 46 cm. Knappe prestatie.
Een mooie dag geweest.

Ikzelf heb deelgenomen aan het OLS. Dat is een eeuwenoud feest van schutterijen waar je prijzen kunt winnen als muziekkorps, houding maar ook tijdens de optocht is er van alles te winnen. Wij hebben een mooie tweede plaats gehaald met de muziekwedstrijd.

Dan vindt de dag na het OLS bij ons in het dorp de kermismaandag plaats.
Die dag staat in het teken van de koning van onze vereniging. Een vriend van zoonlief dit jaar. Hij wordt met het muziekkorps om 5.00 uur 's morgens gewekt. Dit is allemaal toneel want er staat voor ons allemaal een ontbijt klaar en zijn ze dus al een hele tijd in de weer geweest. Toch is het erg leuk om hen in badjas of pyama te zien verschijnen.
Om 8.30 uur als we ons allemaal in kleding hebben gestoken van de vereniging gaan we de koning opnieuw ophalen, heel officieel dit keer. Daarna vertrekken we naar de kerk voor een H. Mis. Dit jaar, omdat de koning uit ons korps komt hebben wij de H. Mis muzikaal opgeluisterd. Na de mis is er een defilé van de vereniging. Geloof het of niet, maar het is buiten heel erg druk. Allemaal mensen die vrij nemen. De basisschool heeft altijd vrij die dag.
Met een 250 personen trekken wij vervolgens verder van kroeg naar restaurant of volgende kroeg. Tot 18 uur zoiets maken we er een muzikale dag van met 3 muziekverenigingen. Heel erg leuke dag.

En nu is het voorbereidingen treffen voor de vakantie. 
Een nieuwe dimensie in ons leven om voor het eerst alleen op vakantie te gaan. Wij verheugen ons op deze nieuwe fase maar hopen toch dat dochterlief volgende jaar nog met ons meegaat.  

Voor nu zeg ik jullie allemaal een fijne zomervakantie toe. En tot ziens in het nieuwe schooljaar. 

12 opmerkingen:

 1. Jullie ook een hele fijne vakantie gewenst! Zoonlief zijn gedrag hoort bij de puberteit, afzetten tegen ouders moet en is gezond om zelfstandig en los van hun te kunnen komen. En wie is daarvoor dichter in de buurt dan moeders, is ook veilig voor hem want hij weet dat jij hem toch nooit laat vallen ondanks zijn vaker onprettige gedrag. Is een tijdelijke periode, gaat ook weer over. Vind dat je jullie kinderen goed opvoed, zelfstandig laten worden door ze vaker alleen thuis te laten en te laten werken voor hun geld. Toppie. Tot na de zomervakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hele fijne vakantie gewenst!

  Jullie tradities zijn echt prachtig!
  Heb je niet gezien op het OLS, maar da's niet zo gek. We zien ons wel weer eind augustus op het volgende bondsfeest!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. Ook voor jullie een fijne vakantie. En het boek voor je zoon ligt klaar.

   Verwijderen
 3. Fijne vakantie gewenst, een cruise toch? Leuk man!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jij ook een fijne vakantie gewenst. Fijn dat iedereen over is.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. een heerlijke vakantie wens ik je toe,geniet ervan

  liefs yvonne

  BeantwoordenVerwijderen